Insights for sharing

Soms diepen we op eigen initiatief een actueel thema uit. Omdat we het onderwerp interessant vinden. Of omdat we het belangrijk vinden dat er meer inzichten over dat onderwerp beschikbaar zijn. De rapportages kun je via de linkjes meteen gratis downloaden. De podcasts kun je meteen beluisteren. Insights for sharing noemen we dat! 

Insights for sharing

The plastic paradox

In het onderzoek en whitepaper The Plastic Paradox diepen we de paradoxale verhouding van organisaties met plastic uit. We laten vervolgens zien hoe bedrijven in de transitie naar een ‘plasticvrije’ samenleving hierover met consumenten kunnen communiceren.

Over de Plastic Paradox maakten we ook een mooie podcast. Beluister hem meteen (24 min):


The resilient Consumer

In ons onderzoek The Resilience Consumer onderzochten we het belang van veerkracht in verschillende aspecten van het leven. Van gezondheid tot financiën. In de rapportage laten we ook zien hoe organisaties kunnen bijdragen aan de weerbaarheid van hun klanten.

Corona, de oorlog in Oekraïne, inflatie – hoe gaan consumenten hiermee om? Beluister ook onze podcast (19 min.) over weerbaarheid bij consumenten in een onzekere tijd en over de vijf drijfveren voor meer weerbaarheid.


Food Talk

Wat eten we vanavond? De 12 belangrijkste ontwikkelingen in consumentengedrag en -behoeften op het gebied van thuis eten koken lees je in de rapportage van ons FoodTalk onderzoek. 

Of beluister onze podcast over de thuiskok (ca. 20 min.):

6 Key trends in Customer Journeys

Op basis van de vele Customer Journey-trajecten die we jaarlijks begeleiden en verbeteren, hebben we zes belangrijke trends geïdentificeerd. Trends die de komende jaren hét verschil gaan maken in elke klantreis. Met mooie voorbeelden van voornamelijk Nederlandse bedrijven. Naar de 6 Key trends in Customer Journeys >>


Deze onderzoeken zijn net wat ouder, maar de onderwerpen zijn nog altijd even relevant, en de inzichten even interessant.


De toekomst van mobiliteit
Hoe kijken consumenten naar ‘mobiliteit’? Samen met experts ontwikkelden we vier toekomstscenario’s die we samen met consumenten exploreerden. Het creëren van de optimale flow, dat is waar het in de mobiliteit vooral over moet gaan! Naar de rapportage >>


Generation Swipe
Een ontdekkingsreis naar de mentaliteit en levensstijl van jongeren. Ze zijn serieuzer, doelgerichter en bewuster dan ooit. Hoe ga speel je hier als organisatie op in? Naar de rapportage >>


Young@heart
Diepgaand inzicht in de mentaliteit en levensstijl van 50-86+ plussers! Door de combinatie ‘als ik nog iets wil, moet ik het niet lang meer uitstellen’ en (vaak) wat meer financiële ruimte en tijd, is YOLO misschien nog wel toepasselijker op deze groep dan op Generation Swipe. Dat biedt mogelijkheden! Naar de rapportage >>


Ouder worden
Een rapport van echt wat langer terug, maar de onderliggende dynamiek blijft interessant. Wat betekent ouder worden voor verschillende generaties? Naar de rapportage >>


Duik in het gezinsleven
O
ok deze onderzoeken zijn van langer geleden, maar nog steeds relevant. Duik in tijdloze thema’s als de strategieën die ouders gebruiken in de opvoeding van hun kinderen en wat dat betekent voor de gezinsdynamiek? En waar maken ouders zich zoal zorgen over? Naar de rapportage >>

 

We stonden de afgelopen jaren op het MIE, het grootste Data & Insights Event van Nederland. Daar deelden we samen met onze opdrachtgevers de mooiste cases.

Al deze lezingen waren goed voor een plek in de top 10 van best beoordeelde sessies. De presentaties delen we dan ook graag met je:

Webinar Soepel door Schiphol (2024) >>
We volgden reizigers dwars door Schiphol in dit Customer Journey traject dat we samen met Schiphol uitvoerden.


Presentatie KLM neemt vaker de trein (2023) >>
We volgden de deelnemers aan een vlieg-treinpilot van KLM en Thalys ‘op de voet’ en brachten real-time de hele klantreis voor KLM in kaart.


Presentatie Het station van de toekomst (2022) >>
Voor NS Stations ontwikkelden we samen met reizigers en omwonenden een concept voor het station van de toekomst.


Presentatie Waarom beleggen mensen niet (2021) >>
We onderzochten samen met Dufas/Amundi waarom de meeste mensen – ook in tijden dat andere vormen van vermogensgroei lastig zijn – de stap naar beleggen toch niet aandurven.


Presentatie Hoe bouw je in 5 jaar een nieuw merk (2020) >>
Over de succesvolle lancering van de Aziatische zoutjes van het merk Mitsuba op de Europese markt.


Presentatie ASICS op zoek naar Fitness Explorers (2018) >>
Hoe bindt je als sportmerk jongvolwassenen aan je?