+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
Solutions

BL*Start-up Game

BL*Start-up Game

Scherp je bedrijfsstrategie aan met een game waarin alles mogelijk is

Met BL*Start-up game gaan teams op een inspirerende, speelse manier aan de slag met een strategisch vraagstuk. Op zoek naar de beste business opportunities.

Onder het motto ‘begin with the end in mind’ starten we bij het eind. Elk team heeft al een succesvol bedrijf opgezet en kijkt als het ware terug op zijn eigen succes-journey. Welke strategie heb je gevolgd om hier te komen? Welke keuzes heb je gemaakt? Daarbij stond niks je succes in de weg. Je kan elke keuze maken die je wil en elk middel inzetten dat je denkt nodig te hebben. Alles is mogelijk!

Aanpak  

De Start-up game aanpak is gebaseerd op vier pijlers:

  • Succes is a given. We starten vanuit een succesvolle situatie ‘vijf jaar later’. Het uitgangspunt: je team heeft een start-up gelanceerd die heel succesvol is gebleken in een moeilijke markt.
  • Entrepeneurship without limits. Om zo succesvol te kunnen worden, had je als team toegang tot onbegrensde middelen. Niet alleen op het gebied van geld en mensen, maar ook qua lef en positieve energie bijvoorbeeld.
  • Teamwork under pressure. In een reeks van 3 tot 5 oefeningen worden de teams uitgedaagd om hun succesverhaal te delen! Van het beschrijven hoe de markt er uitzag toen zij vijf jaar geleden begonnen tot en met het delen van de disruptieve strategie die hun start-up zo succesvol heeft gemaakt. De moderators van Beautiful Lives leiden elke nieuwe uitdaging in met een kort, inspirerend verhaal of een video.
  • Fun exercises with business sense. We laten de teams creatieve opdrachten maken (verzin een bedrijfsnaam, maak een logo) en aan de slag gaan met bedrijfsuitdagingen, zoals het ontwikkelen van een disruptieve strategie. Maar plezier maken is net zo belangrijk. Het mag fun zijn.

Vanuit de mindstate ‘succes is a given’ kijken we dus terug naar ‘hoe het allemaal begon’. Hoe zag de markt eruit toen je besloot de start-up op te zetten? In verschillende spelrondes bouwen de verschillende teams vanaf scratch een nieuwe onderneming op. Dat doen ze door – geïnspireerd op het How Brands Grow perspectief – na te denken over:

  • Het aanbod, de missie en de kernwaarden van hun start-up.
  • De succesvolle wijze waarop ze hun mental en phyisical availability uitgebouwd hebben.

Afhankelijk van je strategische vraagstuk staan we soms wat langer stil bij een bepaald onderdeel van je businessmodel.

Aan het einde van de workshop keren we terug naar het nu. In de ‘back to now’ fase delen de teams hun succesvolle aanpak en de belangrijkste lessons learned met elkaar. En uiteraard bespreken we wat de impact hiervan kan zijn op je business.

Impact 

De Start-up game aanpak levert gegarandeerd bruikbare perspectieven op je strategische vraagstuk en huidige businessmodel op. Uit de keuzes die de ‘start-ups’ hebben gemaakt, destilleren we de bruikbare bouwblokken en randvoorwaarden. Die input kun je meteen gebruiken voor een nieuwe of aangescherpte strategie voor de komende jaren.

Tegelijkertijd inspireert het spel. De deelnemers hebben zin om in de praktijk met de nieuwe strategie aan de slag te gaan!

Toepassing

Je kunt de BL*Start-up game inzetten voor tal van strategische vraagstukken. Van distributie- tot merkstrategie en van portfoliostrategie tot de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen.

Afhankelijk van het vraagstuk en het aantal deelnemende teams duurt een Start-up workshop een tot twee dagen.

Like what you see?

Bekijk alle solutions

Solutions