+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
Solutions

BL*Nightmare Competitor

BL*Nightmare Competitor

Krachtige input voor je strategie met een strategische game

Nightmare Competitor is een strategische game waarbij teams de grootste nachtmerrie van je huidige onderneming creëeren. Teams werken als lean start-ups die alle keuzes kunnen maken die ze willen. En niet vast zitten aan de beperkingen van een bestaand bedrijf. De start-ups concurreren niet alleen met je huidige bedrijf, maar ook met elkaar. Alles wordt uit de kast getrokken om als het meest succesvolle team uit de bus te komen. 

Aanpak  

Een Nightmare Competitor workshop begint vanuit de status quo. Waar staan we nu en wat wilden we bereiken? Daarna begint de competitie. 

  • In verschillende ronden bouwen de teams vanaf de grond af nieuwe ondernemingen. Met business modellen die extreme competitieve voordelen hebben en daarmee de markt ontwrichten. We kijken naar de functionele inrichting van waaruit de ondernemingen zijn gestart. Maar ook naar customer needs, trends en de dromen en overtuigingen. Die zijn bepalend voor de keuzes die worden gemaakt.
  • Gedurende de ronden worden verschillende onderdelen van het business model onder handen genomen. Afhankelijk van het strategische vraagstuk kunnen we langer stilstaan bij een specifiek onderdeel van het canvas. 
  • We gebruiken creatieve technieken om disruptie en succesvol ondernemerschap te bevorderen. De omgeving en BL moderators stimuleren de teams om actief en creatief te blijven. Iedere ronde wordt voorafgegaan door een inspiratiemoment. Hierdoor starten de deelnemers de creatiefase met een open blik.

Aan het einde van de workshop keren we terug naar het heden. De Nightmare Competitor game heeft dan verschillende perspectieven op je huidige business model en het strategische vraagstuk opgeleverd.

Impact 

Uit de keuzes die de start-ups hebben gemaakt destilleren we de bouwblokken en randvoorwaarden. Krachtige input voor een nieuwe of aangescherpte strategie voor de komende 3-5 jaar. Met deze inzichten en een flinke portie inspiratie keer je de volgende dag terug naar kantoor. Om het helemaal anders te gaan doen. 

Toepassing

Nightmare Competitor zette we in voor verschillende strategische vraagstukken. distributie- tot merkstrategie en van portfoliostrategie tot de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen. Nightmare Competitor workshops duren gemiddeld tussen de 1 en 2 dagen. 

Like what you see?

Bekijk alle solutions

Solutions