+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
Solutions

BL*Merkstrategie

BL*Merkstrategie

Een heldere merkstrategie gericht op duurzame groei

Een sterk merk bouwen begint met weten wat de perceptie van je merk is. En weten waar of wanneer je merk het meest relevant is. Sterke merken bouwen een emotioneel relevante connectie met mensen. Hiermee wordt het mentale marktaandeel versterkt. Dit vormt het uitgangspunt voor groei. BL*Merkstrategie richt zich op de beleving van de categorie en de beleving van brand assets. Op basis hiervan zoeken we elementen die de beschikbaarheid van het merk kunnen vergroten. Zoals (online) aanwezig zijn in diverse kanalen, communicatie en activatie.

Onze aanpak

Scope
We beginnen het project met een scoping sessie. Daarin kijken we naar de strategische doelstellingen, we stellen hypotheses op en delen bestaande informatie. Daarmee identificeren we zogenoemde  ‘knowledge gaps’. Dingen waar we nog onvoldoende over weten. Ons doel is om de categorie van jouw merk en diens context in kaart te brengen. Hierdoor leren we wat de rol is van jouw merk in de klantbeleving

Discover
Na het identificeren van de knowledge gaps gaan we deze opvullen. Om de juiste insights te verzamelen gebruiken we diverse kwalitatieve onderzoeksmethodes, workshops en desk-research. De learnings brengen we op een duidelijke en visuele manier tot leven. Deze zijn vervolgens het startpunt van een ‘Opportunity workshop’, waarin we de nieuwe positioneringskansen bepalen.

Build
Het doel van de Opportunity workshop  is om een future proof merkstrategie voor de komende 3-5 jaar te ontwikkelen. De nieuwe strategie zal gebaseerd zijn op categorie inzichten, merkperceptie en consumentengedrag. Hierdoor wordt de de mentale en/of fysieke beschikbaarheid van jouw merk vergroot.

Impact

  • Een goed beeld van de sterkste ‘category entry points’ (CEPs). Met andere woorden: de voornaamste motivaties waaarom of momenten wanneer mensen iets kopen.
  • Inzichten in wat kenmerkende ‘brand assets’ zijn voor jour merk (non-merk elementen die mensen associëren met jouw merk).
  • Een heldere merkstrategie voor de komende 3-5 jaar, gericht op duurzame groei.
  • Een roadmap om jouw beoogde doelstellingen te behalen met duidelijke do’s en don’ts voor diverse afdelingen.

Like what you see?

Bekijk alle solutions

Solutions