+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
Solutions

BL*Innovation

BL*Innovation

Een roadmap voor insights based innovatie

We helpen organisaties met het innoveren van hun producten en diensten. Daarbij maken we gebruik van onze eigen toolkit, gebaseerd op Design Thinking principes. We beginnen vanuit de dagelijkse fricties van mensen, nu en in de toekomst. Vervolgens ontwikkelen we samen met je team nieuwe oplossingen. Daarna gaan we de oplossingen samen met consumenten verbeteren. Door te experimenteren met concepten en deze steeds aan te passen, ontwikkelen we future proof innovaties. Het aantal sprints in elk innovatietraject varieert. Dit hangt van het specifieke vraagstuk en de benodigde snelheid.

Onze aanpak

Scope
We beginnen altijd met het bepalen van de scope. Daarbij we ons richten op de vraag achter de vraag. Om hierbij de juiste focus te krijgen, betrekken we de belangrijkste stakeholders.

Discover
Met een combinatie van insight – en foresight technieken leggen we de menselijk fricties bloot. Daarbij kijken we vooral naar de toekomst.  Wat zijn belangrijke ontwikkelingen binnen en buiten de categorie? Wat zijn de belangrijkste thema’s en trends?  We maken tijdens deze stap onder meer gebruik van

We vertalen onze belangrijkste bevindingen naar ‘opportunity platforms’. Dit zijn gefocuste toekomstrichtingen, die het vertrekpunt vormen voor ideegeneratie.

Build
Tijdens deze fase ontwikkelen we ideeën voor oplossingen. We organiseren deze brainstorms op locatie of online met je team. Dit doen we ook met experts en creatieve consumenten.

Tenslotte werken we in de laatste stap de volledige ‘value propositions’ uit. Dit doen we inclusief visualisatie en minimum viable products. Deze proposities kunnen snel gevalideerd worden met onze tool BL*IdeaCheck. De uitkomst is een concrete produktbriefing voor R&D of een design/communicatie briefing. De looptijden van een traject als dit variëren van 2-12 weken.

Impact

  • Een gedeelde – op insights gebaseerde – roadmap, die voor de komende jaren richting geeft aan innovatie .
  • Samenwerking met het team, waarbij snelheid en inspiratie belangrijke elementen zijn.

Like what you see?

Bekijk alle solutions

Solutions