BL*Semiotics

BL*Semiotics geeft inzicht in opkomende culturele codes, trends en ontwikkelingen die het perspectief van jouw doelgroep beïnvloeden, en zo richting geven aan je strategische innovatie.

BL*Semiotics

Wat zijn de visuele en tekstuele codes van jouw categorie die toekomstige ontwikkelingen beïnvloeden? Wat zijn de codes van aangrenzende categorieën? En welke van al die codes bieden mogelijkheden voor jouw merk en innovaties? BL*Semiotics brengt ze in kaart.

Met BL*Semiotics gebruiken we AI tooling om dieper in de leefwereld van je doelgroep te duiken.

Welke onderwerpen houden jouw doelgroep bezig? En welke codes gebruiken ze in hun communicatie over jouw productcategorie of dienst? Hoe kun je die codes kraken? Bijvoorbeeld om je productcategorie verder uit te breiden?

Vaak combineren we de inzichten uit ons BL*Semiotics onderzoek met kwalitatief onderzoek. We gaan dan verder in gesprek met de doelgroep. Zo worden de bevindingen uit het semiotics onderzoek nog beter ingebed in je innovatiestrategie.

In drie stappen kraken we de codes van je doelgroep:

Stap 1. We bepalen samen welke categorieën interessant zijn om te verkennen. Denk hierbij niet alleen aan je eigen productcategorie, maar ook aan andere categorieën met eenzelfde dynamiek. Waarom niet ook kijken naar snoep en ijs, als het over bakken gaat. Of naar sportkleding en ondergoed bij deodorant.

Stap 2. Met AI tooling brengen we op een systematische manier de huidige en opkomende culturele codes in kaart. Hoe ontwikkelen die zich online op de socials? Welke (nieuwe) woorden, beelden, symbolen en andere codes gebruiken influencers om te communiceren over jouw categorie? Of over onderwerpen als duurzaamheid, convenience en gezondheid?

Stap 3. Door op een consequente manier bestaande en nieuwe codes te analyseren, leggen we nieuwe kansgebieden voor innovatie- en merkontwikkeling bloot.

Met BL*semiotics geef je nieuwe betekenis aan je merk of categorie.

Door de culturele codes van je doelgroep te kraken, kun je veel doelgerichter werken aan mooie customer centric innovaties! Weet je de codes ook nog eens te doorbreken, dan kun je je doelgroep zelfs verleiden om eens op een heel andere manier naar je product te kijken.

Voorbeeldcase – Superwoman 

Voor een innovatietraject wilde een klant meer weten over de beeldvorming rondom moederschap in de nabije toekomst. We analyseerden de wijze waarop ‘vrouw zijn’ betekenis krijgt in de huidige popcultuur, de mode en productcategorieën die zich speciaal op vrouwen richten. Wat zijn codes, woord- en beeldtaal die hier richting aan geven?

Meer weten?

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? We horen graag van je.

Neem contact op.
Get in contact with beautuful lives