BL*Start-up game

Met BL*Start-up game ga je met je team op een inspirerende manier aan de slag met een strategisch vraagstuk. Op zoek naar de beste business opportunities.

BL*Start-up game

We zetten de BL*Start-up game in voor de meest uiteenlopende strategische vraagstukken. Van distributie- tot merkstrategie. En van portfoliostrategie tot het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen.

In verschillende spelrondes bouwen de verschillende teams vanaf scratch een nieuwe onderneming op.

Het spel is geïnspireerd op het How Brands Grow perspectief en gebaseerd op vier pijlers:

  • Succes is a given. We starten vanuit een succesvolle situatie ‘vijf jaar later’. Je team heeft een start-up gelanceerd die heel succesvol is gebleken in een moeilijke markt.
  • Entrepreneurship without limits. Om zo succesvol te kunnen worden, had je als team toegang tot onbegrensde middelen. Niet alleen op het gebied van geld en mensen, maar ook qua lef en positieve energie bijvoorbeeld.
  • Teamwork under pressure. In drie tot vijf oefeningen dagen we de spelers uit om hun succesverhaal te delen! Van het beschrijven hoe de markt er uitzag toen zij vijf jaar geleden begonnen tot en met het delen van de disruptieve strategie die hun start-up zo succesvol heeft gemaakt. Onze moderators leiden elke nieuwe uitdaging in met een kort, inspirerend verhaal of een video.
  • Fun exercises with business sense. We laten het team creatieve opdrachten doen (verzin een bedrijfsnaam, maak een logo). Ook gaat het aan de slag met bedrijfsuitdagingen. Zoals het ontwikkelen van een disruptieve strategie. Maar plezier maken is net zo belangrijk. Het mag fun zijn.

Afhankelijk van het strategische vraagstuk staan we soms wat langer stil bij een bepaald onderdeel van je businessmodel.

Aan het einde van de workshop keren we terug naar het nu. In de ‘back to now’ fase delen de teams hun succesvolle aanpak en de belangrijkste lessons learned met elkaar. Ook bespreken we wat de impact hiervan is op de huidige business.

Dit levert BL*Start-up game je op:

  • Je krijgt gegarandeerd bruikbare perspectieven op je strategische vraagstuk en huidige businessmodel.
  • Uit de keuzes van de ‘start-ups’ destilleren we de bruikbare bouwblokken en randvoorwaarden. Die input kun je direct gebruiken voor een nieuwe of aangescherpte strategie voor de komende jaren.
  • Tegelijkertijd inspireert het spel. De deelnemers krijgen zin om meteen met de nieuwe strategie aan de slag te gaan!

 

 

Meer weten?

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? We horen graag van je.

Neem contact op.
Get in contact with beautuful lives