Werken bij Beautiful Lives volgens Ellen en Rubina

Toen Rubina Oliana in 2019 op zoek was naar een baan, dacht niet ze niet aan een onderzoeksbureau. “Dat leek me een beetje stoffig,” zegt ze lachend. Maar toen ze kennismaakte met Beautiful Lives, veranderde haar beeld snel. Ook Ellen Boon kwam per toeval bij een vacature van Beautiful Lives terecht, maar was gelijk enthousiast.

 

Werken bij Beautiful Lives volgens Ellen en Rubina

Ellen vertelt dat ze niet op zoek was naar een nieuwe baan, omdat ze net was begonnen bij haar vorige werk. “Ik was junior onderzoeker, maar miste daarin creativiteit en de ruimte om innovatief bezig te zijn. Toen ik de vacature van Beautiful Lives zag, dacht ik gelijk: dit is het!” Ze besloot om de overstap te maken en werkt er nu anderhalf jaar met veel plezier. 

Zowel Ellen als Rubina studeerde in de richting van innovatie. Ellen: “Na de HBO-opleiding Trend Research & Concept Creation, heb ik de master Sociologie gedaan. Ik vind het geweldig om dit te combineren met projecten over maatschappelijke innovatie.”

Rubina deed in haar master Innovation Management onderzoek naar de circulaire economie: “Ik vind het nu ook erg leuk om projecten op het gebied van duurzaamheid te doen. Maar eigenlijk zijn alle onderzoeksvragen ontzettend interessant!”

Een concrete impact maken

“Ik ben onderzoek doen echt anders gaan zien. Het is een belangrijk onderdeel van het innovatieproces,” vertelt Rubina. “Je moet je inleven in de belevingswereld van anderen en vanuit daar vernieuwen. Daarvan leer je ook veel over jezelf.” 

De meeste projecten van Beautiful Lives zijn gericht op de eindgebruiker, waardoor het resultaat heel concreet is. Een mooi voorbeeld zijn de projecten voor de NS. Ellen: “We zien daar meteen de impact die het maakt, omdat onze onderzoeksresultaten direct worden doorgevoerd op de stations. Dat is fantastisch om te zien.”

Een grote leerschool

De variatie in projecten en de diverse vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, maken het werk uitdagend en afwisselend. Van focusgroepen interviewen tot workshops faciliteren, geen dag is hetzelfde. Ellen: “Je krijg de mogelijkheid om je heel breed te ontwikkelen. Het is een grote leerschool. Ik ben nog lang niet klaar.”

Dat beaamt Rubina. Ze vult aan: “Vanaf de eerste dag krijg je een stem in het bedrijf. Je mag altijd meedenken om interne processen te verbeteren, de sfeer is informeel en ontspannen. Als je ondernemend bent en innovatie je ding is, is Beautiful Lives de ideale plek.”

Maar daar blijft het niet bij. Rubina lacht: “Je leert over dingen die je anders nooit zou kennen. Ik weet nu alles over verschillende koeienrassen,  omdat ik heb meegelopen met melkboeren voor een onderzoek voor FrieslandCampina. Dat had ik echt nooit verwacht!”

 

Heb jij interesse om te werken bij Beautiful Lives? Bekijk dan hier onze vacature!