+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
25 sep 2017 -

Wat een koelkast zegt over het gedrag van je klant

Je zou het misschien niet zeggen, maar een koelkast zegt meer dan duizend woorden. Eén korte blik op dit huishoudelijke apparaat staat garant voor een intieme kijk in het leven van de consument. Iemands shopperstrategie, kookmotivatie en voorraadbeheer komen samen in de koelkast. Een goudmijn voor marketeers die meer willen weten over welke rol hun productcategorie hierbij speelt.

Bij Beautiful Lives geloven we sterk in het niet alleen in kaart brengen van bepaalde consumptie- of contactmomenten, maar ook het schetsen van de context daar omheen. Lees: hoe en wanneer een consument jouw product precies koopt, gebruikt, met wie, met welke achterliggende reden, of hij dat bewust of onbewust doet, hoe jouw product wordt bewaard, welke plek jouw product in het huishouden van een consument krijgt, enzovoorts.

Het quick insights-koelkastonderzoek (zie ook de infographic) gaf ons in lijn met bovenstaande gedachte relevante inzichten. Een sneak preview:

  • Verpakkingen zijn nog te vaak toegespitst op het moment van aankoop en gebruik
  • Uit het onderzoek rolden vier onderscheidende koelkaststrategieën die handvatten bieden voor innovatie
  • Er valt nog veel te winnen in de wereld van het opbergen

Nieuwsgierig geworden naar de rest van de (verrassende) uitkomsten uit het onderzoek? Collega Anouk (Anouk.Randag@beautifullives.com) stuurt je de presentatie graag toe.

Wil je ook een exclusief kijkje in het huishouden van jouw consument om zo meer te weten te komen over zijn gedrag en customer journey en jouw marketingkansen? Neem dan gerust contact op met Maurice.Palmen@beautifullives.com.

Gerelateerd nieuws