+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
22 aug 2016 -

Volle Pizza

De afgelopen jaren zijn steeds meer diensten ‘ontbundeld’. Wat voorheen als service vanzelfsprekend was is nu één van de vele opties. Er is veel te kiezen tegenwoordig: of je nou een vlucht boekt, een nieuw mobieltje aanschaft of je verzekeringen regelt. Ga er maar even voor zitten want er is niet alleen de vlucht zelf, maar ook de stoel, de bagage, de maaltijd en  de check-in. Het aanbod wordt à la carte.

We zijn zo allemaal onze eigen keuze architect geworden: alleen betalen voor wat we zelf nodig denken te hebben. De startprijs is scherp en hij staat lekker bovenaan in allerlei vergelijkingssites. Maar uiteindelijk blijkt er bij bijvoorbeeld low cost vliegmaatschappijen nog eens  € 50 bovenop elk ticket te komen. We laten ons verleiden door een Pizza Marguerita, simpel en lekker goedkoop. Vervolgens blijken we toch allerlei extra’s nodig te hebben.

Zelf je pakket kiezen kan linke soep zijn als het om verzekeringen gaat. De standaardpolis biedt alleen een basisdekking, met allerlei keuzes die je vervolgens moet maken. Het beoordelen van persoonlijke risico’s is best ingewikkeld: niet alleen voor de gevatte loodgieter of doortastende huisarts, maar ook voor de rekenende actuaris. Onze inschattingen zijn allerminst rationeel. De kans dat je op het zebrapad geschept wordt is groter dan het risico getroffen te worden door een terroristische aanval. Je wordt vaker arbeidsongeschikt als gevolg van een burn-out dan van de spierziekte ALS.

In juni woei de perfecte storm over Noord-Brabant. Het weer doet de laatste tijd wel vaker  raar, maar op 23 juni stormde en hagelde het ijsklotsen over kassen en gewassen. De schade is enorm: veel persoonlijk leed bij talloze tuinders en telers en meer dan € 500 miljoen aan claims. Veel overwegingen voor u als verzekeraar. Gaan we vaker dit soort noodweer meemaken?  Wat betekent het als storm en hagel tegelijkertijd rondrazen? Hoe houden we de verzekering betaalbaar, met een grotere premie-inleg  die alle claims dekt?

Voor de Brabantse agrariërs kwam de wind uit onverwachte hoek. De gevolgen van de hagelstorm (of is het stormhagel?) waren nog minder te overzien. Risico’s beoordelen en afdekken is ingewikkelde materie. We hebben allemaal uw hulp nodig. De polis zou een goede nachtrust moeten bieden, maar we slapen onrustig. Is er op de menukaart nog plek voor een volle pizza, zo eentje waar alles er al op zit?

Gerelateerd nieuws