Rubina Oliana op EY Wealth & Asset Management Seminar

Op dinsdag 18 april staat collega Rubina Oliana op het podium
van het EY Wealth & Asset Management seminar om te vertellen
over de belevingswereld van de Jonge Belegger.

Rubina Oliana op EY Wealth & Asset Management Seminar

Samen met Euronext en ABN AMRO dook Beautiful Lives vorig jaar in de belevingswereld van jonge beleggers met een uitgebreide BL*Campfire. In een online community van drie weken vertelden jonge beleggers over hun motivaties, keuzes en uitdagingen binnen de wereld van beleggen.

Alvast een paar inzichten uit ons onderzoek die we op het seminar delen:

  • Met de huidige inflatie, de lage spaarrentes en de woningcrisis, zijn jongeren naarstig op zoek naar nieuwe manieren om vermogen op te bouwen. Beleggen is daar een antwoord op.
  • Maar we leerden ook dat de eerste stappen naar beleggen onzekerheid kunnen oproepen en zo barrières kunnen opwerpen om daadwerkelijk te starten.
  • Er liggen veel kansen voor de financiële sector. Door bijvoorbeeld meer aandacht te schenken aan educatie en support tijdens de onboarding, kan de sector beleggen toegankelijker maken en de volgende generatie helpen vermogen op te bouwen.

Een mooie verdieping op ons voorgaande onderzoek voor DUFAS, waarin we hebben geleerd wat mensen tegenhoudt om te gaan beleggen. Zo krijgen we het plaatje steeds meer rond!