Soepel door Schiphol op MIE'24

Donderdag 14 maart stonden onze collega’s Gaby Siera en Ellen Boon samen met Jim van Velzen van Schiphol op MIE’24. De lezing ‘Soepel door Schiphol’ werd goed bezocht én goed gewaardeerd.

Onze sessie ‘Soepel door Schiphol’ op MIE’24 gemist?

Met jaarlijks 60 miljoen reizigers zijn de processen op Schiphol complex. Hoe stem je die het best af op de behoeften van al die passagiers die aankomen, vertrekken of overstappen?

Wij gingen samen met ze op reis. Dwars door Schiphol! Via WA surveys, observaties en gesprekken maakten we de hele Customer Journey en beleving inzichtelijk. Dat gaf Schiphol de handvatten om verder te bouwen aan een waardevolle reizigersbeleving die aansluit op hun PX strategie.

In hun lezing op MIE’24 deelden Jim, Gaby en Ellen de belangrijkste learnings van dit Customer Journey-onderzoek en vertelden ze hoe Schiphol hier een vervolg aan geeft.

Onze lezing gemist?

Bekijk ons verhaal op hoofdlijnen in de video of scroll door onze MIE presentatie.

 

Op 13 en 14 maart vond in de Jaarbeurs Utrecht de 22ste editie van het MIE plaats. Met 80 lezingen, workshops en masterclasses waarin de laatste trends en ontwikkelingen in insights, marketing en data voorbijkwamen.