+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
12 feb 2018 -

Online etnografisch onderzoek als basis voor nieuwe business strategie

In het voorjaar van 2017 heeft ASICS Beautiful Lives benaderd om in het leven te duiken van zogenoemde Fitness Explorers. Dit is voor ASICS een doelgroep bestaande uit jong volwassenen die zich goed willen voelen middels een eclectische benadering van sport en sportkleding. Afgelopen MIE hebben wij de kans gekregen om samen met Marc Dinsbach, marketing director van ASICS, een presentatie te geven over dit super gave Fitness Explorers project.

Wat wij tijdens het MIE wilden laten zien is dat online etnografisch onderzoek de basis kan vormen voor nieuwe business proposities. Met behulp van onze BL*CAMPFIRE (een online conversatie platform) hebben wij 21 dagen lang, in 4 landen – Nederland, V.S, Japan & China-  142 verschillende Fitness Explorers op de voet gevolgd. Ons doel? Begrijpen hoe het leven van deze doelgroep eruit ziet.

Met behulp van een aantal creatieve oefeningen zoals: who are your heroes’, show us you wardrobe, favorite sport/ brands & head of ASICS designs is het ons gelukt om een gedetailleerd én toch universeel profiel van de Fitness Explorers te schetsen. Het mantra Include, Adapt & Innovate, bestaande uit de kernwaardes van de Fitness Explorers, vormt nu de fundering voor nieuwe business proposities voor ASICS gericht op dit type consument.

Wat dit project zo impactvol heeft gemaakt is enerzijds onze embedded aanpak. Anderzijds de directe vertaalslag die door ASICS is gemaakt. Er is bijvoorbeeld een nieuwe winkel geopend die hardlopen en lifestyle samenvoegt. Er zijn plannen voor een multi-purpose collectie die inspeelt op de veelzijdigheid van de Fitnes Explorers. EN er is een nieuwe campagne gelanceerd, de I Move ME campagne, die de kern van de Fitness Explorers moet aanspreken; sportief, hip, dynamisch en jezelf goed voelen door middel van sport. Bekijk hier onder de trailer van onze BL campfire!

Benieuwd naar wat een online community voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Gerelateerd nieuws