Onderzoek ‘The Young Investor’ op Daily Data Bytes

In een artikel op Daily Data Bytes vertelt Maurice Palmen meer over ‘The Young Investor’, het bijzondere onderzoek onder millenial
beleggers dat Beautiful Lives samen met Euronext en ABN AMRO opzette en uitvoerde.

Onderzoek ‘The Young Investor’ op Daily Data Bytes

Onderzoek doen onder millenials

Als Beautiful Lives doen we veel onderzoek in de financiële branche, ook op het gebied van beleggen. Maar nooit eerder specifiek naar jonge beleggers. Wel hadden we al eerder ervaren dat je meer van millenials te weten komt als je ze de ruimte geeft om op een creatieve manier aan de slag te gaan met opdrachten die hen aan het denken zet. We zijn dan ook flink de diepte ingegaan met de jonge beleggers via een online community op ons platform BL*Campfire.

Mooie inzichten over de jonge belegger

Het intensieve onderzoekstraject leverde hele mooie inzichten op. Millennials gaan heel anders om met beleggen dan eerdere generaties. Ze halen hun informatie uit andere bronnen en beleggen in andere assets via andere platforms. Tegelijkertijd hebben ze wel degelijk behoefte aan grip op hun beleggingen.

Meer weten?

Lees alles over de samenwerking, de innovatieve onderzoeksopzet en de inzichten die het onderzoek opleverden in het artikel  ‘Jonge belegger op zoek naar meer grip’ op Daily Data Bytes.