+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
11 sep 2019 -

Nightmare Competitor: van een nachtmerrie naar dreams come true

Gisteren was het 12 september 2024. Jullie vierden uitbundig het eerste lustrum van je eigen bedrijf. Het was precies 5 jaar geleden dat je je baan bij je werkgever opzegde en je nieuwe, supersuccesvolle onderneming begon. Een disruptieve start-up die de hele categorie op z’n kop zette…

 

Nightmare Competitor is een strategische workshop/game waarin in je met multidisciplinaire teams de grootste nachtmerrie van je huidige merk of onderneming creëert. Lean start-ups die alle keuzes kunnen maken die ze willen en die niet vast zitten aan de structuren of beperkingen van een bestaand bedrijf. En de start-ups concurreren niet alleen met je huidige bedrijf, maar ook met elkaar. Dus alles wordt uit de kast getrokken om als meest succesvolle club uit de bus te komen.

 

Een Nightmare Competitor workshop start altijd vanuit de status quo. Waar staan/stonden we in 2019, in welke context en wat wilden we bereiken. Daarna begint de competitie. In verschillende ronden bouwen we vanaf de grond af nieuwe ondernemingen die hun business model zo inrichten dat ze extreme competitieve voordelen hebben en daarmee de markt ontwrichten. We kijken naar de functionele inrichting, maar ook naar customer needs, trends en de dromen en overtuigingen van waaruit de ondernemingen zijn gestart. Die zijn bepalend voor de keuzes die worden gemaakt.

 

Gedurende de ronden worden de verschillende onderdelen van het business model onder handen genomen. Afhankelijk van het strategische vraagstuk wordt langer stilgestaan bij een specifiek onderdeel van het canvas. Nightmare Competitor kan worden ingezet voor verschillende strategische vraagstukken, van distributie- tot merkstrategie, van portfoliostrategie tot de ontwikkeling van volledig nieuwe verdienmodellen.

 

In de ronden worden verschillende creatieve technieken gebruikt om disruptie en succesvol ondernemerschap te stimuleren. De omgeving en BL moderators stimuleren de teams om actief en creatief te blijven. Iedere ronde wordt voorafgegaan door een inspirerende video of ander stimulusmateriaal dat de deelnemers een met een open blik de creatiefase instuurt.

 

Aan het einde van de workshop keren we terug naar het heden. De Nightmare Competitor game heeft dan verschillende perspectieven op je huidige business model en het strategische vraagstuk opgeleverd. Uit de keuzes die de start-ups hebben gemaakt destilleren we direct en gezamenlijk de bouwblokken en randvoorwaarden voor een nieuwe of aangescherpte strategie voor de komende 3-5 jaar. Met deze inzichten en een flinke portie inspiratie keer je de volgende dag terug naar kantoor. Om het helemaal anders te gaan doen.

 

Nightmare Competitor workshops duren tussen de 1 en 2 dagen en worden ingezet voor verschillende strategische vraagstukken, zoals:

  • Merkstrategie
  • Productstrategie en portfoliomanagement
  • Distributiestrategie
  • Sales en category management
  • Business model innovatie

Voor meer informatie over Nightmare Competitor workshops contact je Arno.

 

 

Gerelateerd nieuws

Newsletter