+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
27 sep 2020 -

Nightmare Competitor: een droom start-up #juistnu

Gisteren was het 1 oktober 2025. Jullie vierden uitbundig het eerste lustrum van je eigen bedrijf. Het was precies 5 jaar geleden dat je je baan bij je werkgever opzegde en je nieuwe, supersuccesvolle start-up begon. Eentje die de hele categorie op z’n kop zette, die durfde na te denken over de toekomst, die keuzes durfde te maken en die zag dat er juist toen kansen lagen om verschil te maken, midden in die Corona crisis van toen!

De game

Nightmare Competitor is een strategische game waarin in je met multidisciplinaire teams de grootste nachtmerrie van je huidige merk of onderneming creëert. Lean start-ups die alle keuzes kunnen maken die ze willen. Die niet vast zitten aan de structuren of beperkingen van een bestaand bedrijf. En de start-ups concurreren niet alleen met je huidige bedrijf, maar ook met elkaar. Dus alles wordt uit de kast getrokken om als meest succesvolle club uit de bus te komen.

Een Nightmare Competitor game start altijd vanuit de status quo. Waar stonden we toen we begonnen, in welke context en wat wilden we bereiken? Daarna begint de competitie. In verschillende ronden bouwen we vanaf de grond af nieuwe start-ups die hun business model zo inrichten dat ze extreme competitieve voordelen hebben. En daarmee de markt ontwrichten. We kijken naar de functionele inrichting, maar ook naar customer needs, trends en de dromen en overtuigingen van waaruit deze ondernemingen zijn gestart. Die zijn bepalend voor de keuzes die worden gemaakt.

De aanpak

Verschillende creatieve technieken worden gebruikt om disruptie en succesvol ondernemerschap te stimuleren. De omgeving en BL facilitators stimuleren de teams om actief en creatief te blijven. Iedere ronde wordt voorafgegaan door een inspirerend interemezzo dat de deelnemers met een open blik de creatiefase instuurt.

Aan het einde van de game keren we terug naar het heden. De Nightmare Competitor game heeft dan verschillende perspectieven op je huidige business model en het strategische vraagstuk opgeleverd. Uit de keuzes die de start-ups hebben gemaakt destilleren we direct en gezamenlijk bouwblokken en randvoorwaarden. Krachtige nput voor een nieuwe of aangescherpte strategie voor de komende 3-5 jaar. Met deze inzichten heb je een flinke portie inspiratie opgedaan om het vanaf morgen helemaal anders te gaan doen.

Toepassing

De Nightmare Competitor game duurt tussen de 1 en 2 dagen op locatie. Of faciliteren we online via 3-5 creatieve games van 3 uur via Teams / Zoom en Mural. De game wordt ingezet voor strategische vraagstukken, zoals:

  • Merkstrategie
  • Productstrategie en portfoliomanagement
  • Distributiestrategie
  • Sales en category management
  • Business model innovatie

Voor meer informatie over Nightmare Competitor games kun je contact opnemen met Gaby Siera.

Gerelateerd nieuws