+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
08 mrt 2016 -

It’s complicated

De komende jaren zal het aantal mensen met een DC regeling (‘beschikbare premieregeling’) toenemen. Binnen een half jaar na het bereiken van je AOW leeftijd ben je verplicht om een levenslang pensioen te kopen dat een maandelijkse uitkering garandeert. De rente is zo’n beetje nul en die blijft nog wel een tijdje bijna nul, dus je goede oude dag wordt nog flink schrapen.

Het is natuurlijk ook niet leuk voor u als verzekeraar. Klanten zijn ontevreden en er is te weinig dekking voor alle beheerkosten en een laag rendement. Er is een wetswijziging in de maak, die het mogelijk moet maken om de pensioenuitkering meer flexibel aan te bieden. Denk aan flexibele rentes, al dan niet met allerlei ‘vastklik’ mogelijkheden. De zijwieltjes van het collectieve pensioen mogen iets losser. Maar financiële planning is best ingewikkeld. Twee jaar vooruitkijken lukt nog wel maar de rest van je leven is niet te overzien. Het ontbreekt (mij in elk geval) aan inzicht in de manier waarop inkomen, vermogen, wonen en uitgaven samen hangen. En de angst om met die keuzes erbij in te schieten is groter dan de mogelijke mazzel om er beter uit te springen.

Een uitgelezen kans voor goed financieel advies aan uw klant op de rand van een nieuwe levensfase. Hoe maakt u de toekomstige keuzemogelijkheden bij een DC regeling inzichtelijker? Hoe vertaalt u alle financiële abacadabra in een begrijpelijker geld abc’tje?  Al onze fast moving consumer goods klanten denken visueel: focus op het grote idee, ontwikkel een prototype en hou dat concept meteen tegen klanten aan. Hoe zou dat in uw sector werken? Scenario’s in de vorm van stripfilmpjes en taaie verzekeringsteksten in gewone mensen verhalen. Maak informatie toegankelijker: als je de stof niet snapt, wordt multiple choice tenslotte gokken.

Er is nu nog te veel onbegrijpelijke assurantietaal. Things get too complicated.  De belangrijkste uitdaging voor u is om een ingewikkeld verhaal beter over de bühne te krijgen. Professor Robbert Dijkgraaf legt ons met veel enthousiasme in DWDD Academy in drie kwartier uit hoe de Oerknal en de Zwarte Gaten werken. Best complexe materie. Moet een DC regeling uitleggen ook wel lukken, toch?

Gerelateerd nieuws