+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
12 feb 2018 -

Insight your bag

Mogen we even in uw tas gluren? Het lijkt een simpele handeling. Even je tas uitpakken en de inhoud op een plank uitstallen, maar de spullen die mensen meesjouwen, zeggen meer dan je zou denken. Wat heb je bij je als je naar de MIE beurs gaat? Terwijl we op de grond spullen uitstallen, komen we onbedoeld hele persoonlijke dingen over mensen te weten. Daar leeg je dan je tas onder toeziend oog van je collega’s. Verbaasd wordt er gereageerd. ‘Dat wist ik helemaal niet, dat je een puffer hebt. Zo leer ik je een stukje beter kennen!’ Een ander groepje vrouwelijke collega’s haalt tegelijk hun tassen leeg. Ze lachen om elkaars inhoud en vertellen de verhalen erbij. Zoals het zakje peper dat toch wel opvalt: ‘Dat zakje is iemand speciaal voor mij gaan halen om over een broodje te strooien. Vervolgens ben ik het helemaal vergeten te gebruiken. Maar toen kon ik het natuurlijk niet meer weggooien. Vandaar dat het in mijn tas is beland.’ Een andere collega roept juist verbouwereerd uit: ‘Jij hebt wel Tictacs! Dan hoef je die van mij helemaal niet te vragen!’ met grote hilariteit tot gevolg. Een tas leert je dus best veel over iemands persoonlijk leven. Wat zegt een tas nog meer?

’Je tas en de inhoud geven je het gevoel dat je goed voorbereid bent’

We vroegen mensen niet alleen om een foto van hun tas, maar ook om ons te vertellen in één zin wat hun tas over hen zegt. Kijkend naar die quotes zien we dat haast iedereen de tas gebruikt om goed voorbereid te zijn. Daar lag gelijk onze uitdaging tijdens de analyse. De inhoud van de tassen waren namelijk enorm verschillend. ‘Wat is de essentie van voorbereid zijn als je naar het MIE gaat?

Waar we tijdens de analyse achter kwamen is dat de voorbereiding voornamelijk bijdraagt aan het vast kunnen houden aan bepaalde patronen. Of dit nu eetpatronen, levensstijlpatronen of patronen zijn die jou het gevoel geven dat je maximaal voorbereid bent op hetgeen wat er nu voor de deur staat. We zagen een sterk onderscheid van 4 type ‘tasinpakkers’ die zich op geheel eigen wijze voorbereiden op een MIE-bezoek.

 

‘Herken jij de verschillende types?’

Je tas zegt meer over je dan je denkt

Naast de verschillende type ‘tasinpakkers’, kwamen enkele verschillen tussen mannen en vrouwen aan het licht. Waar vrouwen hun tas het liefst met zich mee sjouwen, laten mannen deze gemakkelijk achter bij de garderode en nemen ze alles wat nodig is mee in hun zakken. Vrouwen weten verder op een haast magische manier meer items in een klein tasje te plaatsen, dan mannen met een enorme rugtas.

Wat écht opviel is dat de ‘de ouderwetse zakelijk werktas’ niet meer lijkt te bestaan onder MIE bezoekers! Wat opvalt is dat de meeste tassen ‘een leven hebben geleid’ en écht een karakter hebben. Deze wordt versterkt  door gebruikerssporen en lichte slijtage.

Dit maakt de tas een bijzonder persoonlijk item.

Informatie vanuit het dagelijks leven

Zoveel informatie verzameld uit zo een klein item. Dat is het mooie van het gesprek aangaan met mensen. Een kijkje in het dagelijks leven, levert zoveel waardevolle inzichten op. ‘Insight your bag’ geeft je een inzicht in een kleine greep uit een alledaags item. Benieuwd naar andere inzichten, bijvoorbeeld wat de inhoud van je koelkast over je zegt? Neem hier een kijkje. Los van een kijkje in mensen hun tas geeft dit ludieke project ook een kijkje in de keuken van BL. Beautiful Lives is als geen ander in staat om diepgaand inzicht te bieden in de behoeften en motivaties van mensen. Inzicht in de onbewuste drijvers achter menselijk gedrag vormt de basis voor onze segmentaties. Dit doen we vanuit de dagelijkse context van mensen.

Benieuwd wat we nog meer doen of nieuwsgierig naar de oplossing voor jouw vraagstuk? Neem gerust contact met ons op en dan stellen we elkaar voor aan de hand van onze tasinhoud?

Iris Aarts , Amar Mathurin & Marrit op ten Noort

Gerelateerd nieuws