+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
21 apr 2020 -

De toekomst van voeding – insect based foods?

Hoe kun je voedselfabrikanten ervan overtuigen dat consumenten in de toekomst open staan voor voedsel met duurzame ingrediënten uit insecten? Met deze vraag kwam Protifarm, een Nederlandse agro-tech scale up, naar Beautiful Lives. We hielpen hen met het identificeren van de vijf belangrijkste opportunities en het ontwikkelen en toetsen van consumentenproposities. Daarna maakten we de vertaalslag naar salesmaterialen voor het FI Europe in Parijs, het toonaangevende event voor food and beverage ingrediënten.

Achtergrond
Protifarm kweekt de buffalokever en verwerkt de larven van deze kever tot duurzame en functionele ingrediënten voor de wereldwijde voedingsindustrie. Steeds meer consumenten worden bewuster en kritischer ten aanzien van hun voeding. Door de lage footprint kan voedsel op basis van insecten een groen en duurzaam alternatief bieden. Ingrediënten uit insecten zijn namelijk rijk aan voedingswaarden, zoals proteïne, vitaminen en vezels.

Onze aanpak

De insect-based ontwikkeling van voedsel is voor veel consumenten nog toekomstmuziek. We hebben daarom een benadering gekozen die 2030 proof was. We hebben op basis van onderzoek en workshops deze vijf kanshebbende gebieden specifiek voor Protifarm ontwikkeld: Active Protein Power, Convenient Conscious Consumption, Next Generation Dairy en Cultural Heritage.

Op basis hiervan hebben we tijdens een tweedaagse co-creatie sessie consumentenconcepten ontwikkeld en met consumenten verkend. Op basis hiervan hebben we een roadmap van de meest kansrijke ideeën ontwikkeld. Met alle feedback van respondenten is het consumentenverhaal nog verder aangescherpt en door brochure en film tot leven gebracht. Het resultaat van ons werk is te vinden in deze videoclip, inclusief de ontwikkelde platforms en concepten. Met de ontwikkelde materialen kan het commerciële team van Protifarm hun producten optimaal pitchen bij produktontwikkelaars, inkopers en marketeers bij food bedrijven.

Tom Mohrmann (CEO Protifarm) en Maurice Palmen (BL) vertellen op 12 mei, om 16.00 uur, tijdens een exclusief webinar voor de food branche meer over dit project. Bijwonen? Meld je aan via maurice.palmen@beautifullives.com

Gerelateerd nieuws