+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
15 apr 2016 -

Generation Swipe: Serious life vs YOLO

Generation Swipe: Serious life vs YOLO

We noemen ze Generation Swipe, de huidige 16 en 17 jarigen en ze blijken een stuk serieuzer en pragmatischer te zijn dan je zou denken. We publiceren deze maand onze studie ‘Generation Swipe: de toekomst heeft de jeugd’. We zijn een maand lang op ons online platform CAMPFIRE® opgetrokken met 50 Swipers. Ze kwamen uit allerlei verschillende opleidingen, achtergronden en regio’s van ons land. De resultaten hebben we de afgelopen weken met elk van de deelnemende bedrijven (waaronder ABN AMRO, FrieslandCampina en ThiemeMeulenhoff)  in-company tot leven gebracht op een middelbare school in Amersfoort. Het is een mooi programma waarbij je jezelf onderdompelt in de wereld van scholieren: als marketeer ga je zelf met ze in gesprek, vertaal je de bevindingen naar jouw markt en ontwikkel je concrete actiepunten.

Je kunt een heleboel over deze generatie lezen, maar als je ze echt wil begrijpen moet je het aan de levende lijve ondervinden. Daarom waren vooral de ontmoetingen met leerlingen voor ons hele team echt een waardevolle toevoeging.
(Lucien Vieveen – International Consumer & Market Insights Manager bij Perfetti Van Melle)

We bieden dit programma nu aan als workshop op open inschrijving. Deze workshop zal op donderdag 16 juni 2016 op de school ‘De Amersfoortse Berg’ plaatsvinden. De kosten per deelnemer zijn € 550: dat is inclusief de gesprekken met leerlingen, de presentatie (live en op stick), de uitwerking van de dag, een lunchtrommel en een potje trefbal tussendoor.

Alvast een paar van de belangrijkste bevindingen

  • Generation Swipe is altijd online en gratis WIFI is de belangrijkste basisbehoefte.
  • Generation Swipe weet alles van iedereen, dus je moet oppassen met wat je op het web achterlaat.
  • Generation Swipe groeit op in een wereld die instabiel voelt: nine eleven, economische crisis, terrorisme.
  • Swipers staan onder prestatiedruk: een mooie baan ligt niet zo maar in het verschiet en om verder te leren moet je lenen.
  • Generation Swipe ziet ouders als bondgenoten: je kunt met je vrienden gewoon thuis op de bank neerploffen.
  • Generation Swipe vindt het OK dat ze je bankrekening en schoolprestaties real-time bijhouden.
  • Generation Swipe houdt de dingen graag overzichtelijk en klein, om je staande te houden in de informatie overload.

Kortom: Generation Swipe is niet Lang Leve De Lol.

Ben je erbij op donderdag 16 juni? Of heb je interesse in een in-company programma of alleen het rapport? Neem contact op met Rolph Droste, insights expert Generation Swipe.

Gerelateerd nieuws