+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
25 mei 2021 -

Zo leer jij je doelgroep pas echt kennen.

Om nieuwe kansen voor positionering of innovatierichtingen te verkennen, moet je diepgaand inzicht hebben in het gedrag van je doelgroep. Ons platform BL*Campfire is speciaal ontworpen om consumenten in hun eigen context te begrijpen. Het combineert de kracht van etnografisch en online onderzoek. Voor elk project hanteren we de volgende vijf principes om de beste uitkomsten te genereren uit ons unieke platform.

Maak het persoonlijk

Een goede, persoonlijke introductie is essentieel om de context van consumenten te begrijpen. Daarom vragen wij aan het begin van iedere Campfire dat deelnemers zich persoonlijk voorstellen. Dit kan aan de hand van vlogs of ander beeldmateriaal. Hierdoor leren we onze respondenten kennen en begrijpen we de context waarin ze antwoorden geven beter.

Foto’s voor context

Een foto zegt meer dan duizend woorden en daarom zijn ze ook een essentieel onderdeel van ons platform. Aan de hand van foto-dagboeken die mensen delen worden we meegenomen in hun dagelijkse leven. Bijvoorbeeld eetmomenten, sport activiteiten of hoe je jezelf thuis voelt van onze deelnemers en krijgen we écht inzicht in de context waarin mensen zich begeven.

Projectieve opdrachten

Soms moet je een vraag op een creatieve manier stellen, om het meeste uit een antwoord te halen. Projectieve opdrachten zijn hier heel geschikt voor. Wij geven mensen opdrachten waarin wij ze vragen om bijvoorbeeld een merkhuis te bouwen, een collage maken of een personificatie te schetsen. Dit zorgt ervoor dat mensen op een andere manier na gaan denken over een merk, product of dienst. Hierdoor worden emotie en perceptie veel beter zichtbaar.

Geen vragenlijsten

Bij online onderzoek denken mensen vaak aan vragenlijsten. Hoewel dit nuttig kan zijn, is dit niet hoe wij hier invulling aan geven. Ons platform Campfire is er juist op gericht om via projectieve en associatieve opdrachten tot de kern te komen. Typische ‘vragenlijst-vragen’ proberen wij te herstructureren of in een vervolg interview mee te nemen.

Laat mensen nadenken

Mensen zomaar vragen naar de trends van de toekomst is moeilijk. Maar laat je ze in de huid kruipen van een projectontwikkelaar, of wakker worden in het jaar 2030, en je krijgt hele rijke antwoorden. De beste communities zijn communities waar mensen zelf moeten nadenken over hun eigen leven, hun situatie en houding. Door het delen van die gedachtestroom leren ze iets over zichzelf. En daar leren wij  weer enorm veel van.

Wat maakt BL*Campfire uniek?

De bovenstaande principes laten onze benadering voor online kwalitatief onderzoek zien. We passen dit toe op iedere Campfire sessie die we doen. Een Campfire sessie levert veel  visuele output op (foto’s, collage’svideos e.d.). Hierdoor wordt de leefwereld en context van consumenten echt tot leven gebracht. Want pas door het écht begrijpen en gedetailleerd in kaart brengen van een doelgroep komen de beste innovatiekansen naar voren.

Wil jij je doelgroep diepgaand leren kennen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een BL*Campfire op maat!

 

Gerelateerd nieuws