+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
12 feb 2018 -

Beautiful Lives @ MIE: Prejudice Pubquiz, Generation Swipe vs. Young at Heart (Y@H)

Quizvraag

Welke slogan past het beste bij de doelgroep 16 tot 17 jaar, oftewel Generation Swipe? Is dat A: Go with the Flow, of B: YOLO?

Het goede antwoord zal je wellicht verrassen, maar Go with the Flow past veel beter bij de mentaliteit van de jongeren van nu, terwijl het YOLO gedachtengoed op het lijf geschreven lijkt te zijn van de Young at Heart generatie.

Onderzoek via een online conversatie platform

In 2016 en 2017 hebben wij middels onze BL*CAMPFIRE twee generatiestudies uitgevoerd waarin in het leven zijn gedoken van twee totaal verschillende doelgroepen. Enerzijds de zogenoemde ‘Generation Swipe’, kids in de leeftijdscategorie 16 en 17 jaar. Anderzijds de Young atHeart (Y@H) generatie, ouderen in de leeftijdscategorie 55 – 77 jaar . Via tien verschillende, creatieve online opdrachten, waaronder: vlogsday-to-day diarysocial circlesgouden medaille voor beste product/merk en foto’s uit het dagelijkse leven, hebben wij weten te achterhalen hoe deze generaties in elkaar steken; wat hen drijft, wat hen motiveert, wat de barrières in hun leven zijn en hoe merken/ producten worden beleefd.

Het grote voordeel van ons online conversatie platform was de hoeveelheid aan diepgaande insights die we hebben kunnen destilleren uit de enorme berg authentieke content in de vorm van foto’s, video’s en posts. Daarnaast heeft onze intensieve moderatie ons echt een inkijk in het leven van de mensen gegeven (anders dan bijvoorbeeld een eenmalige focusgroep), waardoor we al snel hebben kunnen concluderen dat er ontzettend veel vooroordelen bestaan over beide generaties en niet alleen vanuit mensen maar juist ook vanuit bedrijven en organisaties.

Vertaalslag op het MIE

Het contrast tussen beide generaties was dan ook de aanleiding voor een Prejudice Pubquiz tijdens het MIE2018. Aan de hand van zeven vragen over thema’s zoals gezondheid, financiën, dagbesteding en levensmotto’s, hebben wij laten zien dat er nog steeds veel vanuit vooroordelen wordt gedacht. Van de meer dan 70 deelnemers hadden b.v. slechts 7 mensen alle antwoorden van de quiz goed.

De overkoepelende boodschap was echter niet om mensen te wijzen op hun vooroordelen maar om de vertaalslag te laten zien. Wat betekent het b.v. nou dat jongeren steeds kritischer zijn ten opzichte van traditionele marketing? En hoe helpt een online conversatie platform om bij deze vraag te komen?

Waar wij in geloven is dat het begrijpen van een generatie begint bij het praten met mensen uit die generatie. Een persoonlijke en grondige inkijk in het leven van mensen leidt uiteindelijk tot inzicht en begrip van een generatie, wat wederom weer essentieel is voor succesvol zaken doen.

Benieuwd naar wat BL*CAMPFIRE voor jou kan betekenen of wil je wat meer weten over Generation Swipe of Y@H, neem gerust contact met ons op!

Gerelateerd nieuws