+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
17 apr 2020 -

Ahead of the curve? Leer van de insider insights van onze Chinese partner

Beautiful Lives helpt klanten om vooraan in de ontwikkelingen staan: ahead of the curve. In de afgelopen twee jaar hebben we voor onder meer AkzoNobel, ASICS en Bugaboo fascinerende projecten in China uitgevoerd. Onze partner in China, Jan van Loon van White Caviar, weet met ons het oosters en westers perspectief te overbruggen. Jan heeft van dichtbij de COVID 19 uitbraak meegemaakt en heeft gezien wat dit betekende voor mensen, bedrijven en merken. In ons webinar van 9 april deelde hij deze kennis met onze klanten. Drie inzichten uit zijn verhaal delen we hier graag met jullie.

1. Houd rekening met de context
Met een Westerse bril naar de Chinese samenleving kijken, levert soms verkeerde aannames op. Een voorbeeld. In China wordt het dragen van mondkapjes gezien als preventief gedrag en het nemen van je verantwoordelijkheid om te voorkomend dat je anderen besmet. In het Westen werd gedacht dat in China mondkapjes worden gedragen uit angst voor besmetting. Ook de andere overheidsmaatregelen werden door Chinese burgers op een andere manier beleefd dan vaak in het Westen wordt aangenomen. Belangrijk is de boodschap die wordt gegeven als reden voor het instellen van de maatregelen.

2. Onderzoek je bedrijfsketen
Welke fase uit je bedrijfsketen kan meer toekomstgericht worden ingericht? Tijdens de corona-crisis bleek ‘contactloos’ een essentiële voorwaarde om het dagelijkse leven te kunnen voortzetten. Een voorbeeld uit China. De bezorging van levensmiddelen vond aan het begin van de crisis nog plaats op de woonadressen. Toen de angst voor besmetting toenam, werd bezorging verplaatst naar een centrale plek in de woonwijk. Met een SMS werden bewoners geïnformeerd dat hun boodschappen klaar stonden om opgehaald te worden. Een ander voorbeeld van contactloos is bijvoorbeeld de inzet van robots voor het uitdelen van medicijnen. Welke stappen kun je zetten om je bedrijf uit te rusten voor de toekomst?

3. Gezondheid onderdeel van de communicatiestrategie
Weerstand en veerkracht zal in de komende een belangrijk onderdeel van de communicatie van veel merken worden. Daarbij spelen de volgende elementen: de rol van persoonlijke hygiëne, het belang van goede voeding die je weerstand versterkt, de manier waarop je fysiek bewegen stimuleerthet terugdringen van stress en het bevorderen van sociale contacten. Wat is jouw boodschap, voor consumenten en werknemers?  Hoe maak je jouw gebruikers en merk weerbaar voor het nieuwe normaal? 

Wil je vooraan in de curve staan? Wij helpen je om post-corona doelgroepen te begrijpen en proposities te ontwikkelen die passen bij de nieuwe realiteit. Neem gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

Gerelateerd nieuws