+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
12 jan 2021 -

15 jaar Beautiful Lives, een interview met oprichter Gaby Siera

Waarom is 15 jaar geleden voor de naam Beautiful Lives naam gekozen?
De naam Beautiful Lives is ontstaan vanuit de gedachte dat niets zo interessant, verrassend en inzichtrijk is als het dagelijks leven van mensen. We hebben in de loop van de jaren zoveel gesprekken gehad waarbij je ziet dat de realiteit vaak zoveel grappiger, weerbarstiger, anders is dan je denkt! Intern ervaren we dat ‘creating ‘ Beautiful Lives van toepassing is op drie doelgroepen:  

  • Onze opdrachtgevers: wiens dagelijks leven we mooier, interessanter en succesvoller willen maken met de resultaten van onze insights– en innovatieprojecten.
  • Onze onderzoekdeelnemers: wiens deelnametijd we op leuke,  interessante manier willen gebruiken en voor wie we een bijdrage hopen te leveren aan producten en diensten die toegevoegde waarde hebben.
  • Ons team: dat zich dagelijks bezighoudt met de coole projecten waarmee we bezig zijn! 

Wat was jullie eerste noemenswaardige opdracht?
Beautiful Lives, BL zoals we zelf vaak zeggen, is eigenlijk ontstaan vanuit één van de gaafste projecten ooit. Het Lives Project. Een soort community avant la lettre. We hebben vijf jaar lang zo’n 250 mensen per jaar gevolgd die ons aan de hand van foto opdrachten binnenlieten in hun dagelijks leven. Zo is een fotodatabase ontstaan met meer dan 100.000 foto’s, die je nooit in je foto album of op social media zult tegenkomen. Dat materiaal gebruikten we voor analyses van onze thematische Lives Edits. Een soort tijdschriften over onderwerpen als gezondheid, energie, relatie met merken. En uiteraard voor specifieke klantvragen. Na vijf jaar hebben we het project stopgezet en hebben we BL*Campfire, onze online community opzet, ontwikkeld. Maar het Lives Project was echt bijzonder. Ik zoek nog regelmatig naar foto’s in die database!

Wat is nu echt karakteristiek voor het bureau?
Dat kun je natuurlijk het beste aan onze klanten kunnen vragen. Maar goed, laat ik een poging wagen! We zijn heel sterk op het insightvlak. We zijn niet voor niets een aantal keer genomineerd als Bureau van het Jaar. En in 2014 ben ik Onderzoeker van het jaar geworden. Maar de combinatie met onze creativiteit en innovatiekracht maakt het verschil. Voor klanten, omdat we dit ook in de output van projecten laten zien. En voor BL, omdat het ervoor zorgt dat we er als boetiekbureau toch iedere keer weer in slagen om effectief vernieuwend te zijn. Kijk naar onze tools BL*Campfire en BL*Artificial Intelligence. En dankzijcorona hebben we nu een state-of the art digitale aanpak voor innovatieprojecten. Ik ben trots op het feit dat we eigenlijk al vanaf de beginjaren werken voor klanten als FrieslandCampinaBonduelle en NS. En daar zijn in de loop van de tijd heel veel gave klanten bijgekomen waarvoor we zowel in Nederland als daarbuiten aan de slag zijn!  

Welke vijf bijvoeglijke naamwoorden vind je bij het karakter van het bureau passen?
Daar hebben we het laatst met het team over gehad. We zijn tot de conclusie gekomen dat we in ieder geval ondernemend, prikkelend en vindingrijk willen zijn. En dat we topwerk willen leveren uiteraard, ook internationaal.  

Hoe zien de komende 15 jaar eruit?
Dat is een lastige! 15 jaar vooruit kijken is ver. Ik denk niet dat ik 15 jaar geleden had kunnen voorspellen waar we nu staan! Dus laat ik 5 jaar vooruit kijken. Dan hoop ik dat we net als nu met een compact, creatief, slim en ondernemend team zijn. Daar krijg ik veel energie van! Dat de combinatie van insights en innovatie nog steeds de kern van ons werk vormt, want dat vind ik toch het allerleukste. En dat we op beide vlakken nieuwe dingen geleerd en toegepast hebben! Dus ja, onze kern, ons DNA blijft gelijk en hoe dat er dan concreet uitziet over 5 jaar…?! Het leuke van ondernemen is nou net dat je continue in ontwikkeling bent! 

Gaan jullie het nog vieren: 15 jaar BL?
Dat hoop ik wel! We zijn tenslotte het hele jaar 15 tot november dit jaar. Plannen genoeg, maar die moesten door corona even on hold. En anders maken we er gewoon een ‘sweet sixteen party’ van.  

Gerelateerd nieuws