+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps

Insights for sharing

Soms diepen we op eigen initiatief een actueel thema uit. Omdat we het onderwerp zelf interessant vinden of omdat we het belangrijk vinden dat er meer inzichten over dat onderwerp beschikbaar komen.

De rapportages kun je via de linkjes meteen gratis downloaden en de podcasts meteen beluisteren. Insights for sharing noemen we dat! De laatste tijd pakten we onderstaande thema’s op.

The plastic Paradox
In het onderzoek The Plastic Paradox diepen we de paradoxale verhouding van organisaties met plastic uit. We laten vervolgens zien hoe zij hierover in de transitie naar een ‘plasticvrije’ samenleving met consumenten kunnen communiceren.

Over de Plastic Paradox maakten we ook een mooie podcast. Beluister hem meteen (24 min):

The resilient Consumer
We onderzochten met The Resilient Consumer het belang van veerkracht in verschillende aspecten van het leven. Van gezondheid tot financiën. In de rapportage laten we ook zien hoe organisaties kunnen bijdragen aan de weerbaarheid van hun klanten. 

Corona, de oorlog in Oekraïne, inflatie – hoe gaan consumenten hiermee om? We hebben het in deze podcast (19 min.) over weerbaarheid bij consumenten in een onzekere tijd en over de vijf drijfveren voor meer weerbaarheid: ‘Being careful’, ‘Being agile’, ‘Being connected’, ‘Being on top of it’ en ‘Being in control’. Hoe kun je hier als bedrijf op inspelen?

Food Talk
Wat eten we vanavond? De 12 belangrijkste ontwikkelingen in consumentengedrag en -behoeften op het gebied van thuis eten koken lees je in de rapportage van ons FoodTalk onderzoek. 

Of beluister onze podcast over de thuiskok (ca. 20 min.):

Van iets eerder

Deze onderzoeken zijn net wat ouder, maar de onderwerpen zijn nog altijd even relevant en de inzichten even interessant.

  • De toekomst van mobiliteit. Hoe kijken consumenten naar ‘mobiliteit’? Samen met experts ontwikkelden we vier toekomstscenario’s die we samen met consumenten exploreerden. Het creëren van de optimale flow, dat is waar het in de mobiliteit vooral over moet gaan!
  • Generation Swipe. Een ontdekkingsreis naar de mentaliteit en levensstijl van jongeren. Ze zijn serieuzer, doelgerichter en bewuster dan ooit. Hoe ga speel je hier als organisatie op in?
  • Young@heart. Diepgaand inzicht in de mentaliteit en levensstijl van 50-86+ plussers! De combinatie van ‘als ik nog iets wil, moet ik het niet lang meer uitstellen’ en (vaak) wat meer financiële ruimte en tijd, maakt dat YOLO misschien nog wel beter bij deze groep past dan bij Generation Swipe. Dat biedt mogelijkheden!
  • Aging. Een rapport van echt wat langer terug, maar de onderliggende dynamiek blijft interessant. Wat betekent ouder worden voor verschillende generaties 
  • Zorgen van ouders en Duik in het gezinsleven. Ook deze onderzoeken zijn van langer geleden, maar nog steeds relevant. Denk aan tijdloze thema’s, zoals: Welke strategieën gebruiken ouders in de opvoeding van hun kinderen? Wat betekent dat voor de gezinsdynamiek? En waar maken ouders zich zoal zorgen over? 

Onze presentaties op het MIE

We stonden de afgelopen jaren altijd op het MIE, het grootste Data & Insights Event van Nederland. Daar deelden we samen met onze opdrachtgevers de mooiste cases. Al deze lezingen waren goed voor een plek in de top 10 van best beoordeelde sessies. De presentaties delen we dan ook graag met je:

Our solutions