Insights for sharing

Sometimes we explore a topic on our own initiative. Simply because we find it interesting, or because we think it is important that more insights about that particular topic are available.

You can dowload the results of these studies for free on this page. We call this Insights for sharing.

Lately we delved into the following topics.

Insights for sharing

The plastic paradox

In the study The Plastic Paradox we explore our paradoxical relationship with plastic and show how organizations that are in transition to a ‘plastic-free’ society can communicate about this process with their customers. We also made a great podcast about the Plastic Paradox. Listen to it right away (24 min/Dutch):

The resilient Consumer

We onderzochten met The Resilient Consumer het belang van veerkracht in verschillende aspecten van het leven. Van gezondheid tot financiën. In de rapportage laten we ook zien hoe organisaties kunnen bijdragen aan de weerbaarheid van hun klanten.

Corona, de oorlog in Oekraïne, inflatie – hoe gaan consumenten hiermee om? We hebben het in deze podcast (19 min.) over weerbaarheid bij consumenten in een onzekere tijd en over de vijf drijfveren voor meer weerbaarheid: ‘Being careful’, ‘Being agile’, ‘Being connected’, ‘Being on top of it’ en ‘Being in control’. Hoe kun je hier als bedrijf op inspelen?

Food Talk

Wat eten we vanavond? De 12 belangrijkste ontwikkelingen in consumentengedrag en -behoeften op het gebied van thuis eten koken lees je in de rapportage van ons FoodTalk onderzoek. 

Of beluister onze podcast over de thuiskok (ca. 20 min.):

Deze onderzoeken zijn net wat ouder, maar de onderwerpen zijn nog altijd even relevant en de inzichten even interessant.

  • De toekomst van mobiliteit. Hoe kijken consumenten naar ‘mobiliteit’? Samen met experts ontwikkelden we vier toekomstscenario’s die we samen met consumenten exploreerden. Het creëren van de optimale flow, dat is waar het in de mobiliteit vooral over moet gaan!
  • Generation Swipe. Een ontdekkingsreis naar de mentaliteit en levensstijl van jongeren. Ze zijn serieuzer, doelgerichter en bewuster dan ooit. Hoe ga speel je hier als organisatie op in?
  • Young@heart. Diepgaand inzicht in de mentaliteit en levensstijl van 50-86+ plussers! De combinatie van ‘als ik nog iets wil, moet ik het niet lang meer uitstellen’ en (vaak) wat meer financiële ruimte en tijd, maakt dat YOLO misschien nog wel beter bij deze groep past dan bij Generation Swipe. Dat biedt mogelijkheden!
  • Aging. Een rapport van echt wat langer terug, maar de onderliggende dynamiek blijft interessant. Wat betekent ouder worden voor verschillende generaties 
  • Zorgen van ouders en Duik in het gezinsleven. Ook deze onderzoeken zijn van langer geleden, maar nog steeds relevant. Denk aan tijdloze thema’s, zoals: Welke strategieën gebruiken ouders in de opvoeding van hun kinderen? Wat betekent dat voor de gezinsdynamiek? En waar maken ouders zich zoal zorgen over? 

We stonden de afgelopen jaren altijd op het MIE, het grootste Data & Insights Event van Nederland. Daar deelden we samen met onze opdrachtgevers de mooiste cases. Al deze lezingen waren goed voor een plek in de top 10 van best beoordeelde sessies. De presentaties delen we dan ook graag met je: