Het station van de toekomst

Uitdaging. Om haar stations futureproof te kunnen maken,
wilde NS Stations meer inzicht in de behoeften van reizigers
en omwonenden.

Aanpak. Op grond van online opdrachten en veertien online
focusgroepen ontwikkelden we samen met NS Stations vijf
kansgebieden voor het station van de toekomst.

NS Stations

NS Stations wil haar stations futureproof maken. Maar
hoe moet dat station van de toekomst er precies uit komen te zien? Wij brachten de behoeften van reizigers en omwonenden in kaart.

Aanleiding

Wensen rondom mobiliteit veranderen voortdurend. Om haar stations futureproof te kunnen maken had
NS Stations behoefte aan strategische input voor haar bestaande portfolio en het ontwikkelen van nieuwe formules en innovaties.

Mirjam Hooghuis, marktonderzoeker bij NS Stations: “Door de lockdowns in 2020 stond opeens alles stil. Er waren geen reizigers, de winkels waren dicht. We vroegen ons af: ‘hoe nu verder?’”

 

Aanpak

Het onderzoekstraject bestond uit drie fases:

  • Scoping-sessie met NS Stations team.
  • Discover-fase, waarin we met 60 stationsbezoekers en omwonenden via 3 online opdrachten en 14 online focusgroepen de behoeften voor het station van de toekomst uitdiepten.
  • Framing-fase, waarin we in een werksessie samen met NS Stations 5 kansgebieden ontwikkelden die richting geven aan het station van de toekomst.

Welke inzichten leverde het onderzoek op?

Reizigers en bezoekers ervaren het station nu vooral als een functionele locatie. Maar ze zouden graag zien dat het een plek wordt waar je graag wil zijn. Een ontmoetingsplek waar altijd wat te beleven is.

Mirjam: “Het station van de toekomst heeft een veel bredere functie dan alleen aankomen en vertrekken. Het is een levendige plek waar je elkaar kunt ontmoeten, waar je kunt recreëren en werken, en dat allemaal in een duurzame omgeving.

Meer weten?

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? We horen graag van je!

Neem contact met ons op.
Get in contact with beautuful lives