+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
Cases

FrieslandCampina

Uitdaging

Ontwikkel een nieuwe kanaaloverstijgende visie op zuivel.

Onze aanpak

Het verhaal over de Fluid Society werd zo goed ontvangen dat Angelique door collega’s werd meegevraagd naar klanten om het te presenteren.

We delen graag inspirerende onderzoeksprojecten die we met klanten hebben gedaan. Dit keer het verhaal van Angelique de Reuver van FrieslandCampina over het ontstaan van de nieuwe zuivelvisie.

De aanleiding

Al enige tijd liep Angelique rond met het idee om onderzoek in de zuivelcategorie breder op te pakken. De presentatie van haar CEO over de 24/7 samenleving twee jaar geleden was de trigger om daarmee ook echt aan de slag te gaan. En een onderzoeksprogramma op te zetten dat antwoord kon geven op de vraag hoe om te gaan met de veranderende leef- een eetpatronen van consumenten.

De aanpak

De afgelopen jaren had Angelique al veel onderzoek gedaan. Naar het gebruik van zuivel op verschillende momenten, verpakkingsonderzoek, communicatieonderzoek, etc. Maar nu was het tijd voor fundamenteel onderzoek om diepgaand inzicht te krijgen in de huidige leef- en eetgewoonten van consumenten. Ze schakelde ons in om haar in deze fase te helpen. Het onderzoek leverde relevante transities op in eetpatronen. Zoals bijvoorbeeld de overgang van vast naar vloeibaar. Of het nu gaat om eten of werken, veel vaste patronen zijn vloeibaar geworden, er is sprake van een ‘fluid society’.

Met de inzet van opportunity platforms vertaalden we vervolgens de transities naar categorie-essenties. Van ontbijt naar ochtendeten, is bijvoorbeeld één van die essenties. Maar het werk met Beautiful Lives was niet het enige onderzoek dat Angelique gebruikte om de nieuwe visie te ontwikkelen. Ze huurde een storyteller in om verhaallijnen uit te werken. Hiermee werd een sterk fundament gebouwd voor de nieuwe kanaaloverstijgende visie Zuivel in de 24/7 wereld.

De impact

Het onderzoeksprogramma hield Angelique een tijdje onder de radar. De resultaten werden eerst tot een catchy verhaal gesmeed en daarna in één ‘big boom’ gepresenteerd aan de organisatie. Het verhaal over de Fluid Society werd erg goed ontvangen. Het sales-team bijvoorbeeld was er zo positief over, dat Angelique werd meegevraagd naar klanten om de nieuwe visie te presenteren. Zodat ook zij inzicht kregen in de veranderende eetpatronen en -momenten van consumenten.

De afgelopen twee jaar heeft de Fluid society studie nog meer aan kracht gewonnen. Bestaande onderzoeken werden met het nieuw ontwikkelde conceptuele raamwerk in verbinding gebracht. Zo bouwden Angelique en haar team aan een steeds groter en breder fundament.

Nu richt ze de blik op de toekomst, want er zijn ook nog blinde vlekken in kennis. Zoals bijvoorbeeld op het gebied van diversiteit. We zijn heel blij dat ze voor haar nieuwe studie 17 miljoen mensen, weer de samenwerking met Beautiful Lives heeft gezocht.

Love our work?

View all cases

Cases