+31 (0)35 30 300 20
info@beautifullives.com
Arendstraat 16 1223 RE Hilversum
Google Maps
Cases

Heineken

Uitdaging

Een nieuwe strategie voor Brand bier ontwikkelen, gebouwd op consumenteninzichten.

Onze aanpak

Een gedeelde en breed gedragen visie die het fundament heeft gelegd voor de strategie en executie voor Brand bier.

Aanleiding

De Nederlandse biermarkt is de laatste jaren volop in beweging. Er is steeds meer te kiezen van alcoholvrij bier en nieuwe pilsmerken tot een breed scala aan speciaalbieren en IPA’s uiteraard. Ontwikkelingen waar Heineken Nederland graag een consumentenperspectief op wilde hebben. Om daarvan uit verder na te denken over de mogelijkheden binnen het eigen portfolio met specifiek aandacht voor Brand. Samen met o.a. Senior Brand Manager Craft, Noor Wildenburg, hebben we de afgelopen maanden, in meerdere trajecten meegebouwd aan een nieuwe strategie voor Brand.

Onze aanpak
Om een gedragen fundament te ontwikkelen voor de strategie van Brand, hebben we een traject ingericht van drie stappen.

  • We zijn gestart met een BL*Campfire community en inhome visits om diepgaand inzicht te krijgen in de merkbeleving van het Heineken portfolio.
  • De tweede stap was het faciliteren van micro-battles om de kansen voor Brand te concretiseren en uit te werken.
  • Tot slot hebben we communicatie onderzoek uitgevoerd om een aantal Big Ideas voor Brand te exploreren

Het project is nu in de afrondende fase. De eerste resultaten zullen de komende maanden zichtbaar worden.

Wat vond Heineken van onze aanpak? 

We leren graag van de samenwerking met onze klanten. We hebben daarom Noor gevraagd hoe ze het project heeft ervaren en dit was haar reactie:

“De samenwerking met Beautiful Lives heeft ons geholpen om de vele inzichten die er waren en de vele meningen en point of views vanuit de organisatie op een duidelijke, inspirerende en efficiënte manier te structureren en bij elkaar te brengen. Voor ons erg waardevol omdat we na de workshops een gedeelde en breed-gedragen visie hadden die het fundament bracht waarmee we weer stappen konden zetten in strategie en executie.

De samenwerking vonden we erg fijn. Gaby biedt de perfecte balans tussen de lead nemen en een strakke facilitator zijn zonder daarbij ‘schooljuffrouw’ te worden. Verder draagt zij conceptueel en inhoudelijk ook echt bij en heeft ze gevoel voor onze merken en doelgroep. Beautiful Lives bouwt echt een team.

Onze belangrijkste learning was dat we de afgelopen jaren teveel vanuit onze eigen visie en portfoliokijk naar ons merk hebben gekeken. We hadden veel meer op basis van consumentenbehoefte en vraag moeten acteren. Dat doen we nu wel en dat voelt goed – of dit ook z’n vruchten gaat afwerpen moet de tijd overigens nog leren.”

Love our work?

View all cases

Cases