De verrassende groente van vandaag

Uitdaging. Bonduelle zag in vriesverse groenterijst meteen een kansrijk concept, maar hoe zet je zo’n product het best in de markt? 

Aanpak. We zetten een BL*Bootcamp in: een combinatie van
pressure cooker werksessies en consumentenonderzoek. Zo
ontwikkelden we in korte tijd de positionering voor Bonduelle
groenterijst.

Bonduelle

Binnen Bonduelle ontstond het idee voor een vriesverse groenterijst. Hoe zet je zo’n product het best in de markt? Samen met Bonduelle kwamen we tot het meest kansrijke concept.  

 

Aanleiding

Bonduelle Benelux wilde de stam van bloemkool en broccoli gebruiken om groenterijst van te maken. Het product lag al in het koelvak, maar was er nog niet in vriesvers.

Lianne Hanenberg van Bonduelle: “We wisten dat we een kansrijk concept te pakken hadden, maar hoe moesten we het nieuwe product positioneren? Als groentefeestje op je bord, vervanger voor rijst en pasta of nog anders?”

Aanpak

In korte tijd ontwikkelden we concepten die we evalueerden met de consument. Op basis van die learnings maakten we keuzes en scherpten we de concepten weer aan. Dit deden we in twee stappen:

  • 5W werksessie. In een 5W werksessie ontwikkelden we samen met Bonduelle vier kansrijke concepten, die we weergaven in een omschrijving en visual.
  • BL*Bootcamp. Via een combinatie van groepsgesprekken en tussentijdse werksessies werden keuzes gemaakt en concepten verder aangescherpt om om tot een winnend, insights based concept te komen.

 

Welke inzichten leverde het onderzoek op?

Het belangrijkste inzicht was dat veel consumenten minder koolhydraten én meer groente op hun dagelijkse menu willen. Daarmee was de vriesverse groenterijst een schot in de roos.

Lianne: “Zonder dit onderzoek hadden we dit niet zo scherp kunnen zien. Met de key communicatie boodschap ‘Meer groenten & minder koolhydraten’ gingen we de markt op met de broccolirijst en de bloemkoolrijst. Er is inmiddels ook een courgette- en een wortelvariant. Het product trekt een nieuwe doelgroep naar het vriesvak. Onze groenterijst werd gekozen tot Product van het Jaar en we sleepten ook nog eens de FoodAward in de wacht. Daar zijn we heel trots op!”

Meer weten?

Weten wat we voor jou kunnen doen? We horen graag van je!

Neem contact met ons op.
Get in contact with beautuful lives