Wat drijft de millenial-belegger?

Uitdaging. ABN AMRO en Euronext vroegen zich af hoe je als vertrouwde financiële partij aansluiting bij de nieuwe generatie millenial-beleggers kunt houden.

Onze aanpak. Een multidisciplinaire aanpak – met onze online community BL*Campfire, individuele dieptegesprekken, expertgesprekken en werksessies met klanten – leverde zes kansgebieden met concrete oplossingen op.

ABN AMRO & Euronext

Steeds meer millennials beleggen. Samen met Euronext en ABN AMRO doken we in de wereld van de jonge beleggers op zoek naar wat hen drijft.

Aanleiding

Steeds meer Nederlandse millenials beleggen. Veel vaker dan vorige generaties investeren ze in nieuwe assets, zoals crypto’s en ETF’s en maken ze gebruik van nieuwe productkanalen, zoals online brokers als BUX en DEGIRO.

Euronext en ABN AMRO wilden weten hoe ze de aansluiting met deze jonge groep beleggers kunnen houden, en hoe je deze millenial-beleggers zo goed mogelijk kunt ondersteunen bij het verantwoord opbouwen van eigen vermogen.

Aanpak

Onze onderzoeksaanpak bestond uit vier fasen: 

  • Expertgesprekken. In diepteinterviews met 10 experts uit de wereld van finance, beleggen en jongeren, haalden we kennis op. Op basis daarvan ontwikkelden we samen met ABN AMRO en Euronext hypotheses als input voor de volgende stap. 
  • BL*Campfire. Via onze online community BL*Campfire brachten we 45 jonge beleggers samen. Aan de hand van 6 uitgebreide opdrachten deelden jonge beleggers
    3 weken lang hun drijfveren, keuzes en uitdagingen.
  • Diepteinterviews. Met 15 van deze respondenten doken we verder de diepte in via een online diepte-interview.
  • Frameworkshop. In een werksessie met Euronext en ABN AMRO ontwikkelden we 6 kansgebieden. Euronext en ABN AMRO gingen in 3 werksessies aan de slag met het ontwikkelen van concrete oplossingen op die kansgebieden.

Welke inzichten leverde het onderzoek op?

Het onderzoek vormt voor ABN AMRO de basis voor een reeks nieuwe proposities, zoals proefbeleggen. Ook geeft het de bank en Euronext goede handvatten om op andere manieren met de jonge belegger te communiceren.

Meer weten?

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? We horen graag van je!

Neem contact met ons op.
Get in contact with beautuful lives